Spel crasht/loopt vast/is traag (Windows)

BELANGRIJK: Installeer het spel NIET opnieuw, dan gaat je voortgang verloren.

Er zijn meerdere oorzaken voor deze problemen en onze ontwikkelaars doen hun uiterste best om via de updates het spel te verbeteren.

Ook al heb je ze al geprobeerd, voer de volgende stappen uit. Soms helpen ze om je apparaat en het spel beter te laten functioneren.

1 - Sluit het spel af en open het weer. Zo sluit je het spel af: druk in de stadsweergave op ESC op je toetsenbord en bevestig dat je het spel wilt verlaten.

2 - Start je computer opnieuw op.

3 - Werk het stuurprogramma voor je videokaart bij. Op deze pagina vind je meer informatie: https://support.microsoft.com/windows/ec62f46c-ff14-c91d-eead-d7126dc1f7b6

4 - Download hier en installeer de nieuwste versie van DirectX:

https://www.microsoft.com/nl-nl/download/details.aspx?id=35

5 - Zorg dat je toegang hebt tot internet en dat het signaal stabiel is. Misschien moet je je internetverbinding herstellen. Dat doe je als volgt:

• Als je wifi gebruikt, start dan je modem opnieuw op.
  • Start je apparaat opnieuw op.
  • Controleer of je een stabiele internetverbinding hebt.

6 - Scan de computer op virussen.

7 - Schakel antivirus- en andere software tijdelijk uit en probeer het spel te openen.

8 - Zorg dat je de nieuwste versie van het spel gebruikt.

Open Microsoft Store > Selecteer Meer (drie stippen) > Downloads en updates > Zoek Cradle of Empires en druk ernaast op Downloaden. Als je de nieuwste versie gebruikt, zie je het spel aan het einde van de lijst onder 'Recente activiteit' staan.

Voor gebruikers van Windows 11: open Microsoft Store > Bibliotheek > Updates downloaden > Zoek Cradle of Empires en druk ernaast op Bijwerken.

Meer informatie vind je hier: https://support.microsoft.com/account-billing/get-updates-for-apps-and-games-in-microsoft-store-a1fe19c0-532d-ec47-7035-d1c5a1dd464f

Als dit niet heeft geholpen, geef ons dan een gedetailleerde omschrijving van het probleem en je opgeslagen voortgang. BELANGRIJK: Beschrijf nauwkeurig wat er gebeurde voordat het spel crashte:

• Crashte het spel toen je het spel opende?
  • Crashte het spel toen je een combo-3-level speelde?
  • Crashte het spel op een ander scherm? Geef een nauwkeurige beschrijving.

Opgeslagen spellen en Support-ID versturen.

Awem Help Center

Spel crasht/loopt vast/is traag (Windows)

BELANGRIJK: Installeer het spel NIET opnieuw, dan gaat je voortgang verloren.

Er zijn meerdere oorzaken voor deze problemen en onze ontwikkelaars doen hun uiterste best om via de updates het spel te verbeteren.

Ook al heb je ze al geprobeerd, voer de volgende stappen uit. Soms helpen ze om je apparaat en het spel beter te laten functioneren.

1 - Sluit het spel af en open het weer. Zo sluit je het spel af: druk in de stadsweergave op ESC op je toetsenbord en bevestig dat je het spel wilt verlaten.

2 - Start je computer opnieuw op.

3 - Werk het stuurprogramma voor je videokaart bij. Op deze pagina vind je meer informatie: https://support.microsoft.com/windows/ec62f46c-ff14-c91d-eead-d7126dc1f7b6

4 - Download hier en installeer de nieuwste versie van DirectX:

https://www.microsoft.com/nl-nl/download/details.aspx?id=35

5 - Zorg dat je toegang hebt tot internet en dat het signaal stabiel is. Misschien moet je je internetverbinding herstellen. Dat doe je als volgt:

• Als je wifi gebruikt, start dan je modem opnieuw op.
  • Start je apparaat opnieuw op.
  • Controleer of je een stabiele internetverbinding hebt.

6 - Scan de computer op virussen.

7 - Schakel antivirus- en andere software tijdelijk uit en probeer het spel te openen.

8 - Zorg dat je de nieuwste versie van het spel gebruikt.

Open Microsoft Store > Selecteer Meer (drie stippen) > Downloads en updates > Zoek Cradle of Empires en druk ernaast op Downloaden. Als je de nieuwste versie gebruikt, zie je het spel aan het einde van de lijst onder 'Recente activiteit' staan.

Voor gebruikers van Windows 11: open Microsoft Store > Bibliotheek > Updates downloaden > Zoek Cradle of Empires en druk ernaast op Bijwerken.

Meer informatie vind je hier: https://support.microsoft.com/account-billing/get-updates-for-apps-and-games-in-microsoft-store-a1fe19c0-532d-ec47-7035-d1c5a1dd464f

Als dit niet heeft geholpen, geef ons dan een gedetailleerde omschrijving van het probleem en je opgeslagen voortgang. BELANGRIJK: Beschrijf nauwkeurig wat er gebeurde voordat het spel crashte: