Spel crasht/loopt vast/is traag (Android)

BELANGRIJK: Installeer het spel NIET opnieuw als het niet is gekoppeld aan je Facebook-account want dan gaat je voortgang verloren.

Er zijn meerdere oorzaken voor deze crashes en onze ontwikkelaars doen hun uiterste best om via de updates het spel te verbeteren.

Ook al heb je ze al geprobeerd, voer de volgende stappen uit. Soms helpen ze om je apparaat en het spel beter te laten functioneren.

1 - Verwijder al je actieve apps uit de Multitasking-balk.

2 - Start je apparaat opnieuw op.

• Houd de aan-uitknop van je apparaat zo'n 30 seconden ingedrukt totdat je apparaat opnieuw opstart. Hierdoor wordt alles vernieuwd. Soms kun je hiermee problemen oplossen.

3 - Houd altijd voldoende ruimte vrij op je apparaat.

Ga naar app Instellingen op je apparaat > Opslag

Je moet eigenlijk minstens 2 GB vrije schijfruimte op je apparaat hebben, zodat het spel goed loopt. Als je opslag vol is, kan dit problemen veroorzaken.

4 - Verwijder de spelcache (BELANGRIJK: Verwijder geen gegevens, anders gaat je voortgang verloren. Verwijder alleen de cache.).

• Ga op je apparaat naar Instellingen > Apps en meldingen > Cradle of Empires (als je dit niet ziet, tik dan op Alle apps bekijken of App-info) > Opslag en cache > Cache wissen

5 - Zorg dat je toegang hebt tot internet en dat het signaal stabiel is. Misschien moet je je internetverbinding herstellen. Dat doe je als volgt:

• Als je wifi gebruikt, start dan je modem opnieuw op.
  • Start je apparaat opnieuw op.
  • Controleer of je een stabiele internetverbinding hebt.

6 - Zorg dat je de nieuwste versie van het spel gebruikt.

Ga naar de Google Play Store op je apparaat > Tik rechtsboven op je profielpictogram > Apps en apparaat beheren > Beschikbare updates > Kijk of Cradle of Empires in de lijst staat en tik ernaast op Update. Als je de nieuwste versie gebruikt, zie je aan het einde van de lijst 'onlangs bijgewerkt' staan naast de optie Openen.

Let op: Per apparaat kunnen de bovenstaande stappen verschillen. De fabrikant van je apparaat kan je eventueel meer vertellen: https://support.google.com/android/answer/3094742

Als dit niet heeft geholpen, geef ons dan een gedetailleerde omschrijving van het probleem en je opgeslagen voortgang. BELANGRIJK: Beschrijf nauwkeurig wat er gebeurde voordat het spel crashte:

• Crashte het spel toen je het spel opende?
  • Crashte het spel toen je een combo-3-level speelde?
  • Crashte het spel toen je een videoreclame bekeek?
  • Crashte het spel op een ander scherm? Geef een nauwkeurige beschrijving.

Opgeslagen spellen en Support-ID versturen.

Awem Help Center

Spel crasht/loopt vast/is traag (Android)

BELANGRIJK: Installeer het spel NIET opnieuw als het niet is gekoppeld aan je Facebook-account want dan gaat je voortgang verloren.

Er zijn meerdere oorzaken voor deze crashes en onze ontwikkelaars doen hun uiterste best om via de updates het spel te verbeteren.

Ook al heb je ze al geprobeerd, voer de volgende stappen uit. Soms helpen ze om je apparaat en het spel beter te laten functioneren.

1 - Verwijder al je actieve apps uit de Multitasking-balk.

2 - Start je apparaat opnieuw op.

• Houd de aan-uitknop van je apparaat zo'n 30 seconden ingedrukt totdat je apparaat opnieuw opstart. Hierdoor wordt alles vernieuwd. Soms kun je hiermee problemen oplossen.

3 - Houd altijd voldoende ruimte vrij op je apparaat.

Ga naar app Instellingen op je apparaat > Opslag

Je moet eigenlijk minstens 2 GB vrije schijfruimte op je apparaat hebben, zodat het spel goed loopt. Als je opslag vol is, kan dit problemen veroorzaken.

4 - Verwijder de spelcache (BELANGRIJK: Verwijder geen gegevens, anders gaat je voortgang verloren. Verwijder alleen de cache.).

• Ga op je apparaat naar Instellingen > Apps en meldingen > Cradle of Empires (als je dit niet ziet, tik dan op Alle apps bekijken of App-info) > Opslag en cache > Cache wissen

5 - Zorg dat je toegang hebt tot internet en dat het signaal stabiel is. Misschien moet je je internetverbinding herstellen. Dat doe je als volgt:

• Als je wifi gebruikt, start dan je modem opnieuw op.
  • Start je apparaat opnieuw op.
  • Controleer of je een stabiele internetverbinding hebt.

6 - Zorg dat je de nieuwste versie van het spel gebruikt.

Ga naar de Google Play Store op je apparaat > Tik rechtsboven op je profielpictogram > Apps en apparaat beheren > Beschikbare updates > Kijk of Cradle of Empires in de lijst staat en tik ernaast op Update. Als je de nieuwste versie gebruikt, zie je aan het einde van de lijst 'onlangs bijgewerkt' staan naast de optie Openen.

Let op: Per apparaat kunnen de bovenstaande stappen verschillen. De fabrikant van je apparaat kan je eventueel meer vertellen: https://support.google.com/android/answer/3094742

Als dit niet heeft geholpen, geef ons dan een gedetailleerde omschrijving van het probleem en je opgeslagen voortgang. BELANGRIJK: Beschrijf nauwkeurig wat er gebeurde voordat het spel crashte:

• Crashte het spel toen je een combo-3-level speelde?
  • Crashte het spel toen je een videoreclame bekeek?